top of page

Málnás-feketeribizlis brownie

Elkészítési idő

10-15 perc

Sütési idő

35-40 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

35 dkg étcsokoládé (legalább 60-70% kakaótartalommal)

25 dkg vaj

25 dkg sötét nádcukor

3 nagy tojás

1/2 rúd vanília (elhagyható)

12 dkg liszt

1 kk sütőpor (kb. 3 g)

csipetnyi só

20-25 dkg málna (lehet fagyasztott is)

néhány kk feketeribizli dzsem

Elkészítés

A csokoládét törjük kis darabokra és a vajjal együtt vízfürdő felett olvasszuk meg. Ha felolvadt, hagyjuk kicsit hűlni.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. egy kb. 23x30cm-es tepsit kenjük ki vajjal.

A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. miután elkevertük, hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.

A masszát az előkészített tepsibe öntjük. a dzsemből kiskanállal kis pöttyöket rakunk a tésztára és elrendezzük rajta a málna szemeket is.

Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk kockákra. tálaláskor adhatunk még mellé

málnát, esetleg vanília fagyit is.



- ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, mielőtt felhasználnánk

- feketeribizli dzsem helyett használhatunk málna dzsemet is hozzá

- ha nem tudunk beszerezni nádcukrot, mehet bele a kristálycukor/barna cukor is, de ezzel az igazán finom

- nekem egy kicsit morzsálódós lett a süti, így lehet, hogy legközelebb 1 tojással többet tennék bele :)


Jó étvágyat!



bottom of page