Hozzávalók
35 dkg étcsokoládé (legalább 60-70% kakaótartalommal)
25 dkg vaj
25 dkg sötét nádcukor
3 nagy tojás
1/2 rúd vanília (elhagyható)
12 dkg liszt
1 kk sütőpor (kb. 3 g)
csipetnyi só
20-25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
néhány kk feketeribizli dzsem
Elkészítés
A csokoládét törjük kis darabokra és a vajjal együtt vízfürdő felett olvasszuk meg. Ha felolvadt, hagyjuk kicsit hűlni.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. egy kb. 23x30cm-es tepsit kenjük ki vajjal.
A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. miután elkevertük, hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük. a dzsemből kiskanállal kis pöttyöket rakunk a tésztára és elrendezzük rajta a málna szemeket is.
Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk kockákra. tálaláskor adhatunk még mellé
málnát, esetleg vanília fagyit is.
- ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, mielőtt felhasználnánk
- feketeribizli dzsem helyett használhatunk málna dzsemet is hozzá
- ha nem tudunk beszerezni nádcukrot, mehet bele a kristálycukor/barna cukor is, de ezzel az igazán finom
- nekem egy kicsit morzsálódós lett a süti, így lehet, hogy legközelebb 1 tojással többet tennék bele :)
Jó étvágyat!