top of page

Málnás joghurt torta

Elkészítési idő

20 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

20 cm tortához

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

20 dkg zabkeksz vagy más édes keksz

5 dkg olvasztott vaj

35 dkg joghurt

10 dkg tejföl

2 dl habtejszín

8 lap zselatin

8 dkg kristálycukor

1 citrom leve és héja

20 dkg málna + 5 dkg a díszítéshez

1 ek barnacukor

Elkészítés

A kekszet apróra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal. Az egészet belenyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű (kivehető aljú) tortaformába és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A málnát a barnacukorral együtt egy kis lábasban 5-8 perc alatt összefőzzük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt habbá verjük.

A citrom héját lereszeljük és levét a kristálycukorral együtt felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon. Amíg még meleg, hozzákeverjük a puha zselatinlapokat.

A joghurtot, a tejfölt, a tejszínhabot és a zselatinos citromlevet egy nagy tálban összekeverjük. A keverék két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a málnavelőt, a másikhoz pedig a reszelt citromhéjat.

Először a kekszes alapra öntjük a citromos joghurtkrémet és hűtőbe vagy mélyhűtőbe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon. A már megszilárdult felületre öntjük a málnás krémet, majd visszatesszük a hűtőbe és fogyasztás előtt legalább 2 órán keresztül hűtjük.


TIPP:

- A gyümölcsös rétegbe szórhatunk néhány szem málnát is.

- Még egyszerűbb az elkészítése, ha kész málnás joghurtot használunk. Így megspórolhatjuk a málna velő főzést és passzírozást. (Bár szerintem simán megéri azt a kis időt.)

- Természetesen fagyasztott málnából is készülhet.




bottom of page