top of page

Málnás piskóta

Elkészítési idő

5 perc

Sütési idő

20-25 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

4 tojás

15 dkg cukor

12 dkg puha vaj + a tepsihez

1 citrom

15 dkg liszt

1 tk sütőpor

1 csipet só

35-40 dkg málna

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

A tojásokat ketté választjuk. a sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. majd óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. végül nagy, széles mozdulatokkal, hogy kevésbé törjön össze a hab, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, vékonyan megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát. a málnát egyenletesen a tészta tetejére szórjuk. kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


Jó étvágyat!



bottom of page