Hozzávalók
3 db tojás (L méret) szétválasztva
12 dkg cukor
4 dl tejszín
1/2 rúd vanília
csipetnyi só
30-40 dkg sárgabarack
3 ek méz
natúr pisztácia (opcionális)
Elkészítés
A sárgabarackot kisebb kockákra vágjuk és a mézzel együtt egy kis lábasban szirupos állagúra főzzük.
A tojássárgákat elkeverjük a cukor felével és vízfürdő felett folyamatosan keverve kb. 80 fokra melegítjük. (kb. 3-4 perc) Levesszük a vízgőzről és robotgéppel fehéredésig, habosra verjük, amíg nagyjából ki is hűl.
A tejszínt 2 ek cukorral lágy habbá verjük. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral habbá verjük. Mindkét habot óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
Egy hosszúkás formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a fólia a széleken, amivel majd a tetejét is be tudjuk fedni. A forma aljára rakjuk a mézes barackok kb. felét. Mehet rá a krém fele, majd még egy réteg barack, néhány szem pisztácia és ismét egy réteg krém.
Mélyhűtőben legalább 4-5 órán át fagyasztjuk, hogy megszilárduljon.
Tálaláskor borítsuk ki a formából (vegyük le róla a fóliát) és locsoljuk meg kissé felhígított sárgabarack lekvárral vagy mézzel, díszítsük barack darabokkal, pisztáciával.