top of page

Mézes barackos semifreddo

Elkészítési idő

20 perc + fagyasztás

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

3 db tojás (L méret) szétválasztva

12 dkg cukor

4 dl tejszín

1/2 rúd vanília

csipetnyi só

30-40 dkg sárgabarack

3 ek méz

natúr pisztácia (opcionális)

Elkészítés

A sárgabarackot kisebb kockákra vágjuk és a mézzel együtt egy kis lábasban szirupos állagúra főzzük.

A tojássárgákat elkeverjük a cukor felével és vízfürdő felett folyamatosan keverve kb. 80 fokra melegítjük. (kb. 3-4 perc) Levesszük a vízgőzről és robotgéppel fehéredésig, habosra verjük, amíg nagyjából ki is hűl.

A tejszínt 2 ek cukorral lágy habbá verjük. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral habbá verjük. Mindkét habot óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.

Egy hosszúkás formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a fólia a széleken, amivel majd a tetejét is be tudjuk fedni. A forma aljára rakjuk a mézes barackok kb. felét. Mehet rá a krém fele, majd még egy réteg barack, néhány szem pisztácia és ismét egy réteg krém.

Mélyhűtőben legalább 4-5 órán át fagyasztjuk, hogy megszilárduljon.

Tálaláskor borítsuk ki a formából (vegyük le róla a fóliát) és locsoljuk meg kissé felhígított sárgabarack lekvárral vagy mézzel, díszítsük barack darabokkal, pisztáciával.





bottom of page