top of page

Mézeskalács

Elkészítési idő

10 perc + pihentetés

Sütési idő

6-7 perc

Adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

12 dkg méz

6 dkg cukor

5 dkg vaj

1 tojás

25 dkg liszt

1 cs sütőpor

1 ek mézeskalács fűszer

1 narancs reszelt héja

Elkészítés

A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban összeolvasztjuk. Nem kell nagyon melegíteni, éppen csak olvadjon el a keverékben a cukor. Ha kész, hagyjuk hűlni.

Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, ezután belereszeljük a narancs héját.

A kihűlt mézes keverékhez adjuk a tojást, majd ezt az egészet a lisztes részhez keverjük. Tésztává gyúrjuk, és fóliával letakarva legalább egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Másnap vékonyra (3-5mm) nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük.

Tetszés szerint cukormázzal (1 tojásfehérje+20-25dkg porcukor) kidíszítjük.


TIPP:

- Tároljuk légmentesen zárható dobozban, hogy ne száradjanak ki

- Jót tesz neki, ha hagyjuk pár napig pihenni, így finom puha lesz.



bottom of page