
Hozzávalók
12 dkg méz
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek mézeskalács fűszer
1 narancs reszelt héja
Elkészítés
A mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban összeolvasztjuk. Nem kell nagyon melegíteni, éppen csak olvadjon el a keverékben a cukor. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, ezután belereszeljük a narancs héját.
A kihűlt mézes keverékhez adjuk a tojást, majd ezt az egészet a lisztes részhez keverjük. Tésztává gyúrjuk, és fóliával letakarva legalább egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap vékonyra (3-5mm) nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük.
Tetszés szerint cukormázzal (1 tojásfehérje+20-25dkg porcukor) kidíszítjük.
TIPP:
- Tároljuk légmentesen zárható dobozban, hogy ne száradjanak ki
- Jót tesz neki, ha hagyjuk pár napig pihenni, így finom puha lesz.
