Hozzávalók
A piskótához:
6 db tojássárgája
6 db tojásfehérje
csipetnyi só
4 dkg méz
8 dkg cukor
14 dkg liszt
1-2 kk mézeskalács fűszer
Krém:
25 dkg tejszínes krémsajt
4 dkg porcukor
1 vanília rúd kikapart magjai
1-2 db mandarin
1 kk narancsvirágvíz (elhagyható)
1,5 dl habtejszínből vert hab
Elkészítés
A piskótához egy nagy lapos tepsit (kb. 30x36 cm) béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a mézzel fehéredésig, habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a mézeskalács fűszerrel.
A tojássárgás részbe széles, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. Beleszitáljuk a fűszeres lisztet és finom mozdulatokkal azt is belekeverjük.
A masszát egyenletes rétegben elterítjük a tepsin és kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, készítsünk elő egy tiszta konyharuhát, amit enyhén nedvesítsünk be. Erre emeljük át a megsült piskótát a sütőpapíros résszel felfele. Vegyük le róla a sütőpapírt és még melegen csavarjuk fel a hosszabbik oldalánál kezdve a tésztát. Hagyjuk így kihűlni.
Az egyik mandarin héját (ha kezeletlen!) reszeljük le és a levét facsarjuk ki. A másik mandarint pucoljuk meg és lehetőség szerint hártyázzuk is le. Majd vágjuk kis darabokra.
A krémhez keverjük ki a krémsajtot a porcukorral, a vaníliával, a mandarin levével, héjával és a narancsvirág vízzel. Adjuk hozzá a mandarin darabokat is, és forgassuk bele a tejszínhabot. Tegyük hűtőbe legalább 15-20 percre.
A sütemény összeállításához a piskótát fektessük magunk elé és egyenletesen kenjük el rajta a krémet, majd tekerjük fel.
Tetejét díszíthetjük olvasztott fehércsokoládéval, cukormázzal, gyümölcsökkel és cukor gyöngyökkel.
Fogyasztás előtt hűtőben pihentessük legalább 1 órát.