top of page

Mézeskalács torta narancsos krémmel

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

8-10 perc

Adag

20 cm tortához

Szint

Kezdő

Hozzávalók

45 dkg mézeskalács tészta

40 dkg mascarpone

1 dl tejszín

8 dkg porcukor

1 narancs reszelt héja és leve

1 rúd vanília

1 csipet fahéj

narancs lekvár/dzsem

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát vékonyra nyújtjuk és 3 db kerek lapot vágunk ki belőle. A tepsikbe tesszük és 8-10 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez elkeverjük a mascarponét a tejszínnel, a cukorral, a narancs héjjal és a levével, valamint a fűszerekkel.

Összeállításnál az egyik mézes lapot megkenjük a narancs lekvárral és jön rá egy adag krém. Így folytatjuk a rétegzést, amíg készen vagyunk.

Fogyasztás előtt legalább egy órát pihentessük a hűtőben.


TIPP:

- Minél fanyarabb a lekvár, annál jobb.

- A tetejére egy nyomózsákból kis krém csúcsokat nyomhatunk, ezzel díszítve a tortát.

- További díszítésként szúrjunk rozmaring ágakat a sütire és szórjuk meg porcukorral, ezzel havas fenyők hangulatát idézhetjük fel.



bottom of page