Hozzávalók
45 dkg mézeskalács tészta
40 dkg mascarpone
1 dl tejszín
8 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja és leve
1 rúd vanília
1 csipet fahéj
narancs lekvár/dzsem
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és 3 db kerek lapot vágunk ki belőle. A tepsikbe tesszük és 8-10 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A krémhez elkeverjük a mascarponét a tejszínnel, a cukorral, a narancs héjjal és a levével, valamint a fűszerekkel.
Összeállításnál az egyik mézes lapot megkenjük a narancs lekvárral és jön rá egy adag krém. Így folytatjuk a rétegzést, amíg készen vagyunk.
Fogyasztás előtt legalább egy órát pihentessük a hűtőben.
TIPP:
- Minél fanyarabb a lekvár, annál jobb.
- A tetejére egy nyomózsákból kis krém csúcsokat nyomhatunk, ezzel díszítve a tortát.
- További díszítésként szúrjunk rozmaring ágakat a sütire és szórjuk meg porcukorral, ezzel havas fenyők hangulatát idézhetjük fel.