
Hozzávalók
Hozzávalók (12 db):
120 ml méz
12 dkg barna cukor
2 nagy tojás
100 ml olaj
1 kk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília magjai
1/2 citrom reszelt héja
20 dkg görög joghurt (esetleg tejföl)
25 dkg liszt
4 kk mézeskalács fűszerkeverék
4 kk cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
csipetnyi só
Tetejére:
20 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
2 ek cukor
1/2 rúd vanília magjai
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a mézet a barna cukorral, a tojással, az olajjal és a joghurttal. Ízesítjük a vaníliával és a reszelt citromhéjjal.
Egy másik tálba szitáljuk a lisztet. Hozzákeverjük a fűszert, a kakaót, a sót és a sütőport. A nedves hozzávalókhoz adjuk és homogén állagúra keverjük.
Egy muffin tepsit kibélelünk muffin papírokkal, majd beletöltjük a süti masszát.
kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A mascarponét, a tejszínnel vaníliával és cukorral együtt sűrű, habos krémmé verjük. Nyomózsákba téve díszítjük vele a muffinok tetejét.
