top of page

Mézeskalácsos muffin

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

18-20 perc

Adag

12 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (12 db):


120 ml méz

12 dkg barna cukor

2 nagy tojás

100 ml olaj

1 kk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília magjai

1/2 citrom reszelt héja

20 dkg görög joghurt (esetleg tejföl)

25 dkg liszt

4 kk mézeskalács fűszerkeverék

4 kk cukrozatlan kakaópor

1 tk sütőpor

csipetnyi só


Tetejére:

20 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

2 ek cukor

1/2 rúd vanília magjai

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a mézet a barna cukorral, a tojással, az olajjal és a joghurttal. Ízesítjük a vaníliával és a reszelt citromhéjjal.

Egy másik tálba szitáljuk a lisztet. Hozzákeverjük a fűszert, a kakaót, a sót és a sütőport. A nedves hozzávalókhoz adjuk és homogén állagúra keverjük.

Egy muffin tepsit kibélelünk muffin papírokkal, majd beletöltjük a süti masszát.

kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A mascarponét, a tejszínnel vaníliával és cukorral együtt sűrű, habos krémmé verjük. Nyomózsákba téve díszítjük vele a muffinok tetejét.



bottom of page