top of page

Mandulás-almás rétes

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

10-15 perc

Adag

2 rúdhoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (2 rúdhoz):


2 csomag leveles tészta

50-60 dkg alma

1 citrom leve

2-3 kk fahéj

2 ek nádcukor/kristálycukor

6 dkg aranymazsola (opcionális)

10+5 dkg vágott vagy szeletelt mandula

1 egész tojás

Elkészítés

A mandulát száraz serpenyőben (zsiradék nélkül) pár perc alatt megpirítjuk.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. meglocsoljuk a citrom levével. rászórjuk a porcukrot és a fahéjat, majd jól átforgatjuk az egészet. Hozzákeverünk 10 dkg pirított mandulát és a mazsolát is.


A sütőt 200 fokra melegítjük elő.

Mindkét levelestésztát téglalappá nyújtjuk. nagyjából 3 egyenlő részre osztjuk 'gondolatban', de nem vágjuk be, csak nagyon halványan bejelöljük. A két oldalsó részt 1 cm-es csíkokban bevágjuk a jelölésig. ezeket fogjuk majd ráhajtogatni a töltelékre.

A mandulás almás tölteléket egyenletesen a tészták közepére halmozzuk, majd az oldalsó csíkokat egymáson keresztezve ráhajtogatjuk.

A megtöltött tészta rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. tetejüket megkenjük a felvert tjással és rászórjuk a maradék mandulát.

kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



bottom of page