top of page
Hozzávalók
22 dkg liszt
2 tojássárgája
20 dkg (barna) cukor
20 dkg lágy vaj
10 dkg szeletelt mandula
10 dkg étcsokoládé
csipetnyi só
Elkészítés
Először a csokit apró darabokra tördeljük. a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojássárgáját a cukorral és a vajjal kikeverjük. hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. az egészet sima tésztává dolgozzuk és végül beletesszük a csoki darabkákat és a mandulát is.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az elkészült masszából kiskanálnyi halmokat rakunk rá, egymástól egyenletes távolságban. (legyen elég távolság a gombócok között, mert elterül majd kissé sütés közben.)
12-15 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni (mert ekkor még elég lágy).
nagyságtól függően kb. 20-30 darab lesz belőle.
Jó étvágyat!
bottom of page