top of page

Mandulás-csokis keksz

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

10-12 perc

Adag

20-30 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

22 dkg liszt

2 tojássárgája

20 dkg (barna) cukor

20 dkg lágy vaj

10 dkg szeletelt mandula

10 dkg étcsokoládé

csipetnyi só

Elkészítés

Először a csokit apró darabokra tördeljük. a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojássárgáját a cukorral és a vajjal kikeverjük. hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. az egészet sima tésztává dolgozzuk és végül beletesszük a csoki darabkákat és a mandulát is.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az elkészült masszából kiskanálnyi halmokat rakunk rá, egymástól egyenletes távolságban. (legyen elég távolság a gombócok között, mert elterül majd kissé sütés közben.)

12-15 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni (mert ekkor még elég lágy).

nagyságtól függően kb. 20-30 darab lesz belőle.


Jó étvágyat!




bottom of page