top of page

Mandulás keksz koszorú

Elkészítési idő

15 perc + pihentetés

Sütési idő

15 perc

Adag

30-40 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

30 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg barnacukor

1 rúd vanília kikapart magjai

1/2 narancs reszelt héja

1 kk őrölt gyömbér

1 kk fahéj

csipetnyi őrölt szerecsendió

csipetnyi só

díszítéshez: porcukor, víz, cukordíszek

tetejére: szeletelt mandula, 1 tojásfehérje


Elkészítés

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk.


Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.


A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.


A lehűtött tésztát vékonyra nyújtjuk és koszorú formákat szaggatunk ki belőle. Tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük a tetejüket a tojásfehérjével és megszórjuk a szeletelt mandulával. (Egy kicsit nyomkodjuk is bele a mandulát.)


Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson kihűtjük.





bottom of page