
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg barnacukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1/2 narancs reszelt héja
1 kk őrölt gyömbér
1 kk fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió
csipetnyi só
díszítéshez: porcukor, víz, cukordíszek
tetejére: szeletelt mandula, 1 tojásfehérje
Elkészítés
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A lehűtött tésztát vékonyra nyújtjuk és koszorú formákat szaggatunk ki belőle. Tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük a tetejüket a tojásfehérjével és megszórjuk a szeletelt mandulával. (Egy kicsit nyomkodjuk is bele a mandulát.)
Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson kihűtjük.
