![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_f804c0c482e841b2ada45c1e3e6ef14c~mv2.jpg/v1/fill/w_500,h_314,al_c,q_80,enc_auto/Image-empty-state.jpg)
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg barnacukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1/2 narancs reszelt héja
1 kk őrölt gyömbér
1 kk fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió
csipetnyi só
díszítéshez: porcukor, víz, cukordíszek
tetejére: szeletelt mandula, 1 tojásfehérje
Elkészítés
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A lehűtött tésztát vékonyra nyújtjuk és koszorú formákat szaggatunk ki belőle. Tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük a tetejüket a tojásfehérjével és megszórjuk a szeletelt mandulával. (Egy kicsit nyomkodjuk is bele a mandulát.)
Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson kihűtjük.
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_9346e8280f1a4df9b4144fc2ac4315ca~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_187,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_9346e8280f1a4df9b4144fc2ac4315ca~mv2.jpg)