Hozzávalók
20 dkg puha vaj + a tepsi kikenéséhez
15 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
1 tk vanília kivonat vagy 1/2 vanília rúd kikapart belseje
30 dkg liszt
1 kk só
Tetejére:
1 tojásfehérje
10 dkg szeletelt mandula
1-2 ek porcukor
Elkészítés
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kivajazunk. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Egy tálba tesszük a vajat, a cukrot, a vaníliát és robotgéppel habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját is. majd mehet hozzá a só és a liszt.
Ha a tészta összeállt, kis halmokat adagolunk belőle a tepsibe, és a kezünkkel egyenletes rétegben belenyomkodjuk.
A tojásfehérjét kissé felverjük és megkenjük vele a tésztánkat. rászórjuk a mandula szeleteket és finoman belenyomkodjuk. a tetejét megszórjuk még egy kevés porcukorral.
A sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kész, hagyjuk a tepsiben néhány percig hűlni, majd vágjuk egyforma szeletekre.
Jó étvágyat!