top of page

Mandulás szelet

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

25-30 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg puha vaj + a tepsi kikenéséhez

15 dkg kristálycukor

1 tojássárgája

1 tk vanília kivonat vagy 1/2 vanília rúd kikapart belseje

30 dkg liszt

1 kk só


Tetejére:

1 tojásfehérje

10 dkg szeletelt mandula

1-2 ek porcukor

Elkészítés

Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kivajazunk. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.

Egy tálba tesszük a vajat, a cukrot, a vaníliát és robotgéppel habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját is. majd mehet hozzá a só és a liszt.

Ha a tészta összeállt, kis halmokat adagolunk belőle a tepsibe, és a kezünkkel egyenletes rétegben belenyomkodjuk.

A tojásfehérjét kissé felverjük és megkenjük vele a tésztánkat. rászórjuk a mandula szeleteket és finoman belenyomkodjuk. a tetejét megszórjuk még egy kevés porcukorral.

A sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kész, hagyjuk a tepsiben néhány percig hűlni, majd vágjuk egyforma szeletekre.

Jó étvágyat!



bottom of page