top of page

Mangó mousse torta

Elkészítési idő

20-30 perc + hűtés

Sütési idő

10-12 perc

Adag

6 db

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (6db mini tortához):


Csokis piskóta (genoise)

3 egész tojás

10 dkg porcukor

3 dkg olvasztott vaj

7 dkg liszt

3 dkg kakaópor (magas kakaótartalmú)

Mangó mousse

30 dkg mangó püré

50 ml citromlé

2 db (~3,2 g) zselatinlap

250 ml tejszín

1 ek porcukor

Elkészítés

Készítsük el először a mangó mousse-t.

Ehhez áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat. keverjük össze a mangópürét a citromlével, és melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a kinyomkodott, puha zselatinlapokat. tegyük félre, hogy kihűljön.

Közben adjuk a tejszínhez a cukrot, majd verjük habbá. ha már kihűlt a mangó, óvatosan keverjük bele a felvert tejszínhabot. tegyük hűtőbe felhasználásig (de 1 órán belül használjuk fel!)

A piskótához a sütőt 180 fokra melegítjük elő. a kakaót a liszttel együtt átszitáljuk. Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd vízgőz felett melegítve verjük fehéredésig. (ha nincs hőmérőnk, az ujjunkkkal ellenőrizhetjük, hogy meleg-e: ha azt érezzük, hogy forró, akkor jó.) Ezután a vízfürdőről levéve, habverő segítségével addig verjük, amíg ki nem hűl. ekkor belekeverjük az olvasztott vajat, majd óvatosan, 2 részletben a kakaós lisztet is beleforgatjuk.

Egy sütőpapírral kibélelt, kisebb tepsibe (nagyjából 18x24cm-es elég) 1 cm vékonyan elsimítjuk a masszát. 10-12 perc alatt készre sütjük. rácson hagyjuk kihűlni.


Összeállítás:

A kihűlt piskótából kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki. mindegyik köré mini tortakarikát/formát állítunk, majd feltöltjük a mangó habbal. Legalább 3-4 órán át hűtjük, majd levesszük róla a formát és tálaljuk. Tetejét díszíthetjük pl. pisztáciával, mangó darabkákkal, stb.


TIPP:

- legegyszerűbb, ha a mangópürét készen, konzerv formájában vesszük. de ha nem, akkor válasszunk érett gyümölcsöket és turmixoljuk le a húsát.

- ízlés szerint adhatunk még cukrot a mangópüréhez.

- készíthetünk több szintes mini tortákat is. ebben az esetben én kisebb, 6 cm átmérőjű formákat használtam, és két-két réteg piskóta és hab került bele. de ez a rétegek vastagságától és a forma magasságától is függ.

- ha nincs ilyen kis méretű (torta)karikánk, akkor készíthetünk alufóliából karimát a süti köré. ez esetben több rétegben hajtogassuk a fóliát, hogy megtartsa a formáját.


Jó étvágyat!



bottom of page