top of page

Maracujás trifle

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

10-12 perc

Adag

4-6 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

A piskótához:

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

3 egész tojás

1 narancs reszelt héja

1 ek narancslé

1 löttyintés narancsvirág víz (elhagyható)

20 dkg liszt

1 kk sütőpor

1 csipet só


A krémhez:

250 ml tejszín

20 dkg mascarpone

6 dkg porcukor

1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 tk vanília kivonat

kb. 5-6 db maracuja

Cointreau / narancs likőr

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.

A tojásokat egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a porcukorral, a narancs reszelt héjával, a narancslével, a narancsvirág vízzel.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk az egészet a tojásos keverékhez. végül 2-3 részletben belekeverjük az olvasztott vajat is. tegyük félre kb. 5 percre a masszát.


A sütőt 180 fokra melegítsük elő és egy kb. 25x25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Simítsuk egyenletesen a tésztát a tepsibe kb. fél cm vékonyan, majd tegyük a sütőbe és süssük 10-12 perc alatt aranysárgára.

Hagyjuk kihűlni, majd kockázzuk fel.

A krémhez a tejszínt 1 ek cukorral verjük kemény habbá. a mascarponét keverjük össze a vaníliával és a maradék cukorral, majd óvatosan lazítsuk fel a tejszínhabbal.

a maracuját vágjuk ketté és egy kis tálba kaparjuk ki belőle a gyümölcsöt.


Összeállítás:

a poharak aljára tegyünk néhány piskótát. locsoljuk meg kevés narancslikőrrel. Erre kerüljön rá a vaníliás krém, majd a gyümölcs. Így rétegezzük a hozzávalókat, amíg tele nem lesz a poharunk. Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.


TIPP:

- készíthetjük a klasszikus piskóta recepttel is, amit egy kis reszelt narancshéjjal és narancsvirág vízzel bolondítsunk meg.

- a több pohár helyett, akár egy nagyobb tálban is elkészíthetjük

Jó étvágyat!



bottom of page