top of page

Mascarpone hab portóis gyümölccsel

Elkészítési idő

10 perc + hűtés

Sütési idő

40 perc

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

15-20 dkg fekete ribizli

1,5 dl portói bor

2 ek nádcukor

2 db csillagánizs

2-3 db cardamom

1 kis darab fahéj

15 dkg mascarpone

1 rúd vanília vagy 1 kk vanília kivonat

5-8 dkg porcukor (ízlés szerint)

1/2 narancs reszelt héja

2,5 dl habtejszín

10 dkg csokis zabkeksz

2-3 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A gyümölcs szószhoz a fekete ribizlit egy kisebb tepsibe tesszük. Megszórjuk a nádcukorral, mellé dobjuk a fűszereket és ráöntjük a portóit. A sütőt 170 fokra melegítjük és kb. 40 percig sütjük a gyümölcsöt, amíg sűrű, szirupos állaga nem lesz.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, belereszeljük a narancs héját. A tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mascarponéba.

A kekszet apróra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal.

Minden kehely aljába teszünk egy adagot a vajas kekszből és rákanalazzuk a mascarpone habot. Tetejére kerül a sült, fűszeres fekete ribizli.

Tálalás előtt tegyük legalább fél órára hűtőbe.


TIPP:

- Feketeribizli helyett használhatunk áfonyát vagy vegyes erdei gyümölcsöt is.

- Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni a gyümölcs szószból, mert steril üvegben nagyon jól eltartható és sok más desszerthez (fagyikhoz, krémekhez, stb.) is felhasználható.




bottom of page