top of page

Matcha krém eperszósszal

Elkészítési idő

10-15 perc

Sütési idő

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók 4 pohárhoz:

2,5 dl tejszín (min. 30%-os)

12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt vagy mascarpone

2 ek méz (ízlés szerint lehet több is)

1 tk matcha por

1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 kk vanília kivonat

20 dkg eper

1 ek cukor

1 lime leve

Elkészítés

Az epreket megmossuk, néhány szép szem kivételével (amit majd a díszítéshez használunk), apró darabokra vágjuk és egy kis lábasban a cukorral és a limelével együtt szirupos állagúra főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük.

A poharak aljába kanalazzuk az eper szószt és ráhalmozzuk a krémet.

Tetejét díszíthetjük eper darabokkal, kevés matcha porral, pisztáciával. Fogyasztás előtt mindenképpen tegyük még legalább 20-30 percre hűtőbe.




bottom of page