top of page
Hozzávalók
50 dkg meggy (lehet fagyasztott is)
8 dkg barna cukor
1/2 citrom héja és leve
50 dkg görög joghurt
3-4 ek méz (ízlés szerint)
1 rúd vanília
20 dkg csokis zabkeksz
4 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
A meggyet a barna cukorral, a citrom reszelt héjával és levével együtt egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon néhány perc alatt szirupos állagúra főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A joghurtot összekeverjük a mézzel és a vanília kikapart magjaival.
A kekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen szétosztjuk a poharakba. Rákanalazzuk a vaníliás joghurtot, majd mindegyik tetejére mehet egy adag szirupos meggy.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
bottom of page