Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
10 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj
8,5 dkg barna nádcukor
3 db tojás szétválasztva
6 dkg liszt
sárgabarack lekvár
Mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Egy hengeres sütőforma mélyedéseit kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük. ha szilikon formát használunk ez nem szükséges.
A csokoládét kis darabokra törjük és a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. ehhez a keverékhez adjuk a vajas csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. végül belekeverjük a lisztet is.
Adagoljuk a masszát a sütőforma mélyedéseibe. süssük 15-18 percig vagy tűpróbáig.
Ha kész, hagyjuk kicsit a formában hűlni, csak utánna vegyük ki belőle.
A teljesen kihűlt sütiket 3 darabba vágjuk és megkenjük a baracklekvárral. összeállítjuk a mini tortákat és egy süteményrácsra állítjuk őket, ami alá egy tálcát teszünk.
A mázhoz a darabokra tördelt csokit és a kockákra vágott vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a mini tortákat.
TIPP:
- ha nincsen ilyen méretű, formájú sütőformánk, süssünk egy nagyobb tésztalapot és vágjuk ki belőlük kis korongokat.
Jó étvágyat!