top of page

Mini Sacher torta

Elkészítési idő

20-25 perc + hűtés

Sütési idő

15-18 perc

Adag

10 db

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):

10 dkg étcsokoládé

6 dkg vaj

8,5 dkg barna nádcukor

3 db tojás szétválasztva

6 dkg liszt

sárgabarack lekvár


Mázhoz:

20 dkg étcsokoládé

12 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítsük elő.

Egy hengeres sütőforma mélyedéseit kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük. ha szilikon formát használunk ez nem szükséges.

A csokoládét kis darabokra törjük és a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. ehhez a keverékhez adjuk a vajas csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. végül belekeverjük a lisztet is.

Adagoljuk a masszát a sütőforma mélyedéseibe. süssük 15-18 percig vagy tűpróbáig.

Ha kész, hagyjuk kicsit a formában hűlni, csak utánna vegyük ki belőle.

A teljesen kihűlt sütiket 3 darabba vágjuk és megkenjük a baracklekvárral. összeállítjuk a mini tortákat és egy süteményrácsra állítjuk őket, ami alá egy tálcát teszünk.

A mázhoz a darabokra tördelt csokit és a kockákra vágott vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a mini tortákat.


TIPP:

- ha nincsen ilyen méretű, formájú sütőformánk, süssünk egy nagyobb tésztalapot és vágjuk ki belőlük kis korongokat.

Jó étvágyat!



bottom of page