top of page

Mogyorós tejcsoki mousse

Elkészítési idő

10 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg tejcsokoládé

5 ml tej (3,5%-os)

3 dkg darált mogyoró

2 ek sötét rum

250 ml habtejszín

tetejére: csoki forgácsok, egész mogyoró

Elkészítés

A csokit apróra tördeljük és a tejjel együtt vízgőz felett megolvasztjuk. A darált mogyorót belekeverjük az olvasztott csokiba, majd a rummal ízesítjük. Hagyjuk hűlni, hogy szoba hőmérsékletű legyen.

A tejszínt kemény habbá verjük és két részletben, óvatos mozdulatokkal a csokoládéhoz keverjük.

Poharakba adagoljuk a habot és felhasználásig, de legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.

Tálaláskor szórjuk meg csoki forgácsokkal és pirított mogyoró darabokkal.


TIPP:

- Ha gyerekek is esznek belőle, rum helyett használjunk rum aromát.

- További fűszerekkel is ízesíthetjük. Pl. egy kevés frissen reszelt tonkabab remekül feldobja az ízeket.

- Ha még gazdagítani szeretnénk a desszertet, akkor tehetünk a poharak aljába piskóta darabokat vagy akár brownie darabokat is.





bottom of page