Hozzávalók
20 dkg tejcsokoládé
5 ml tej (3,5%-os)
3 dkg darált mogyoró
2 ek sötét rum
250 ml habtejszín
tetejére: csoki forgácsok, egész mogyoró
Elkészítés
A csokit apróra tördeljük és a tejjel együtt vízgőz felett megolvasztjuk. A darált mogyorót belekeverjük az olvasztott csokiba, majd a rummal ízesítjük. Hagyjuk hűlni, hogy szoba hőmérsékletű legyen.
A tejszínt kemény habbá verjük és két részletben, óvatos mozdulatokkal a csokoládéhoz keverjük.
Poharakba adagoljuk a habot és felhasználásig, de legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor szórjuk meg csoki forgácsokkal és pirított mogyoró darabokkal.
TIPP:
- Ha gyerekek is esznek belőle, rum helyett használjunk rum aromát.
- További fűszerekkel is ízesíthetjük. Pl. egy kevés frissen reszelt tonkabab remekül feldobja az ízeket.
- Ha még gazdagítani szeretnénk a desszertet, akkor tehetünk a poharak aljába piskóta darabokat vagy akár brownie darabokat is.