![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_c6835d0aa9534186ad43e419ee3d26bc~mv2.jpg/v1/fill/w_500,h_314,al_c,q_80,enc_auto/Image-empty-state.jpg)
Hozzávalók
20 dkg tejcsokoládé
5 ml tej (3,5%-os)
3 dkg darált mogyoró
2 ek sötét rum
250 ml habtejszín
tetejére: csoki forgácsok, egész mogyoró
Elkészítés
A csokit apróra tördeljük és a tejjel együtt vízgőz felett megolvasztjuk. A darált mogyorót belekeverjük az olvasztott csokiba, majd a rummal ízesítjük. Hagyjuk hűlni, hogy szoba hőmérsékletű legyen.
A tejszínt kemény habbá verjük és két részletben, óvatos mozdulatokkal a csokoládéhoz keverjük.
Poharakba adagoljuk a habot és felhasználásig, de legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor szórjuk meg csoki forgácsokkal és pirított mogyoró darabokkal.
TIPP:
- Ha gyerekek is esznek belőle, rum helyett használjunk rum aromát.
- További fűszerekkel is ízesíthetjük. Pl. egy kevés frissen reszelt tonkabab remekül feldobja az ízeket.
- Ha még gazdagítani szeretnénk a desszertet, akkor tehetünk a poharak aljába piskóta darabokat vagy akár brownie darabokat is.
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_c6835d0aa9534186ad43e419ee3d26bc~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_187,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_c6835d0aa9534186ad43e419ee3d26bc~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_ea04bc18aabe4fdc9aa198c806bbd9ed~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_205,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_ea04bc18aabe4fdc9aa198c806bbd9ed~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_3e0cbf05d8294fb190a39d8f89c41c8f~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_188,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_3e0cbf05d8294fb190a39d8f89c41c8f~mv2.jpg)