
Hozzávalók
10 dkg cukor
1 dl víz
4-5 szál friss menta
1 db zöld citrom
0,5 dl fehér rum
12,5 dkg krémsajt
2,5 dl habtejszín
Elkészítés
A cukrot és a vizet egy kis lábasban pár perc alatt sziruppá főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni és beletesszük az aprított mentát. Nagyjából 1-2 órán keresztül áztatjuk, majd átszűrjük.
A krémsajtot elkeverjük a zöld citrom reszelt héjával, a kifacsart levével, a fehér rummal és ízlés szerinti mennyiségű mentás cukorsziruppal.
A tejszínt felverjük és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a krémbe.
Poharakba adagoljuk és fogyasztásig (legalább 1 órán át) hűtjük. Tálaláskor friss mentával díszítjük.
TIPP:
- A mentás cukorszirupból készíthetünk nagyobb mennyiséget is, mert tökéletes limonádékhoz, koktélokhoz. Üvegbe töltve, hűvös helyen, sokáig eláll. Ez a mennyiség is több, mint ami - szerintem - ebbe a desszertbe kell, de nem érdemes kevesebb elkészítésének nekiállni. :)

