top of page

Mojito hab

Elkészítési idő

12 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

10 dkg cukor

1 dl víz

4-5 szál friss menta

1 db zöld citrom

0,5 dl fehér rum

12,5 dkg krémsajt

2,5 dl habtejszín

Elkészítés

A cukrot és a vizet egy kis lábasban pár perc alatt sziruppá főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni és beletesszük az aprított mentát. Nagyjából 1-2 órán keresztül áztatjuk, majd átszűrjük.

A krémsajtot elkeverjük a zöld citrom reszelt héjával, a kifacsart levével, a fehér rummal és ízlés szerinti mennyiségű mentás cukorsziruppal.

A tejszínt felverjük és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a krémbe.

Poharakba adagoljuk és fogyasztásig (legalább 1 órán át) hűtjük. Tálaláskor friss mentával díszítjük.


TIPP:

- A mentás cukorszirupból készíthetünk nagyobb mennyiséget is, mert tökéletes limonádékhoz, koktélokhoz. Üvegbe töltve, hűvös helyen, sokáig eláll. Ez a mennyiség is több, mint ami - szerintem - ebbe a desszertbe kell, de nem érdemes kevesebb elkészítésének nekiállni. :)




bottom of page