Hozzávalók
12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg barna cukor
2 egész tojás
1 narancs reszelt héja
10 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg darált mogyoró
2 ek kakaópor
2 tk sütőpor
1 csipet só
10 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A reszelt narancshéjjal ízesítjük.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a zabpelyhet, a darált mogyorót, a kakaót, a sütőport és egy csipetnyi sót. Ezután az egészet a vajas keverékhez adjuk és beletesszük a kandírozott narancshéj darabokat is.
Két evőkanál segítségével kis halmokban, egymástól kb. 2-3 cm távolságban kiadagoljuk a tésztát az előkészített sütőlapra és 15-18 perc alatt készre sütjük.
A tepsiből kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
TIPP:
- A legjobb módja, hogy egyforma nagyságú kekszeket kapjunk, ha egy fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire.
- Felturbózhatjuk a kekszeket egy kis olvasztott csokival bevonva a tetejét.