top of page

Narancsos csokis keksz

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

15-18 perc

Adag

20-30 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

12,5 dkg puha vaj

12,5 dkg barna cukor

2 egész tojás

1 narancs reszelt héja

10 dkg liszt

10 dkg zabpehely

10 dkg darált mogyoró

2 ek kakaópor

2 tk sütőpor

1 csipet só

10 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A reszelt narancshéjjal ízesítjük.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a zabpelyhet, a darált mogyorót, a kakaót, a sütőport és egy csipetnyi sót. Ezután az egészet a vajas keverékhez adjuk és beletesszük a kandírozott narancshéj darabokat is.

Két evőkanál segítségével kis halmokban, egymástól kb. 2-3 cm távolságban kiadagoljuk a tésztát az előkészített sütőlapra és 15-18 perc alatt készre sütjük.

A tepsiből kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni.


TIPP:

- A legjobb módja, hogy egyforma nagyságú kekszeket kapjunk, ha egy fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire.

- Felturbózhatjuk a kekszeket egy kis olvasztott csokival bevonva a tetejét.




bottom of page