top of page

Narancsos madeleine

Elkészítési idő

12-15 perc

Sütési idő

10-12 perc

Adag

30 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 30 db):


15 dkg vaj + a forma kikenéséhez

3 egész tojás

15 dkg porcukor

1 kk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília kikapart magjai

1 narancs reszelt héja

1 ek narancslé

1 löttyintés narancsvirág víz (elhagyható)

20 dkg rétesliszt + a forma kikenéséhez

1 kk sütőpor

1 csipet só

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.

A tojásokat egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a porcukorral, a narancs reszelt héjával, a narancslével, a narancsvirág vízzel és a vaníliával.

A liszthez adjuk a sütőport és a csipetnyi sót, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk. Végül 2-3 részletben belekeverjük az olvasztott vajat is. tegyük félre kb.5 percre a masszát.

A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.

Két kanál segítségével kb. 3/4-ig töltjük a madeleine formákat, majd a sütőbe téve kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk a sütiket hűlni a formában, mert akkor könnyebben ki tudjuk szedni belőle.


Jó étvágyat!



bottom of page