
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg vaj (hideg)
15 dkg kristálycukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
töltelékhez:
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
20 dkg darált mandula
3db tojás
2 tk liszt
2 narancs reszelt héja
Elkészítés
Egy egyszerű omlós tészta lesz a torta alapja. Ehhez a lisztet elkeverjük a cukorral, a csipetnyi sóval és a citromhéjjal, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást is, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formázunk a tésztából és folpackba csomagolva legalább fél óráig pihentetjük a hűtőben.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A pihenés után jöhet a nyújtás: lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és óvatosan kibélelünk vele egy piteformát. A tésztára ráteszünk egy sütőpapírt, és nehezéknek pl. szárazbabot, és kb. 10-12 percig sütjük. (un. vakon sütés, hogy a tészta ne emelkedjen meg.) Majd levesszük róla a nehezéket és még 5 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat a cukorral simára keverjük és egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Hozzáadjuk a mandulát és a narancsok reszelt héját.
A tölteléket a tésztába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd tálra téve porcukorral megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat!

