top of page

Narancsos-pekándiós répatorta

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

40 perc

Adag

26 cm formához

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (26cm átmérőjű formához):

20 dkg nádcukor

4 db egész tojás

250 ml olaj

2 narancs reszelt héja

2 ek narancslé

40 dkg reszelt sárgarépa

12 dkg pekándió

7 dkg mazsola (narancslébe áztatva)

1 vanília rúd kikapart magjai

25 dkg liszt

1/2 cs sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1 kk só

1 tk mézes fűszerkeverék


Tetejére:

20 dkg krémsajt

2 ek méz

1 kk narancsvirágvíz (elhagyható)

Elkészítés

A répákat megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A narancsok héját lereszeljük, az egyik levét kifacsarjuk. A mazsolát beáztatjuk a narancslébe. A pekándiót kisebb darabokra vágjuk.

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A sütőformát kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük. (Ha szilikon tepsit használunk, erre nincs szükség.)

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a mézes fűszerkeverékkel.

A nádcukrot a tojásokkal együtt fehéredésig verjük (elektromos habverővel). Kisebb adagokban elkeverjük benne az olajat. Hozzáadjuk a reszelt répát, a mazsolát és a pekándiót. Végül belekeverjük a lisztes keveréket.

Az előkészített formába öntjük a masszát, majd sütőbe téve készre sütjük. (kb. 40 perc vagy amíg a beleszúrt tű/késhegy tisztán jön ki.)

Hagyjuk a formában hűlni, majd sütőrácsra téve hűtsük le teljesen.

A tetején lévő krémhez keverjük el a krémsajtot a mézzel és a narancsvirágvízzel. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére. Díszíthetjük még pekándió darabokkal is.


TIPP:

- A krémet nyomózsákba töltve szép mintákat is nyomhatunk a tortára.

- Megsüthetjük a tésztát 2 kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortaformában is. Így hagyományos módon meg is tölthetjük a krémsajtos krémmel.

Jó étvágyat!





bottom of page