Hozzávalók
30 dkg zabpehely
12,5 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1/2 tk só
1 tk fahéj
25 dkg kristálycukor
18 dkg puha vaj
1 tojás
1 narancs reszelt héja
1kk narancsvirágvíz (elhagyható)
Elkészítés
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
A zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és tálban összekeverjük.
Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojást és ízesítjük a reszelt narancshéjjal és a narancsvirágvizzel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is.
Az elkészült masszából kis gömböket formázunk és a tepsire tesszük őket. Hagyjunk köztük nagyobb távolságot, mert megnőnek sütés közben. Süssük őket kb. 8 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük még kb. 5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna lesz.
TIPP:
- A már kihűlt kekszeket tetszés szerint feldíszíthetjük pl. fehér- vagy étcsokival, cukorgyöngyökkel, stb. Sőt akár félig bemárthatjuk csokiba is őket.
- Légmentesen lezárt dobozban akár hetekig is eltarthatók.
Jó étvágyat!