top of page

Panna cotta

Elkészítési idő

5 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (4 adaghoz):

2,5 dl tejszín (min. 30%-os)

2,5 dl zsíros tej

4 dkg cukor

1 rúd vanília

3 lap zselatin

Elkészítés

A tejszínt és a tejet a vanília magjaival együtt felforrósítjuk. Beledobjuk a kikapart vanília rudakat is.

A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe.

A meleg tejszínes keverékből kivesszük a vanília rudat, elkeverjük benne a cukrot és a kinyomkodott, megpuhult zselatint is.

Poharakba adagoljuk és hűtőben legalább 3-4 órán át dermesztjük.

Tetejére halmozhatunk idény gyümölcsöket vagy gyümölcs szószokat.




bottom of page