Hozzávalók
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
28 dkg barna cukor
12 dkg vaj (olvasztva és lehűtve)
40 dkg sütőtök püré
3 (nagy) tojás
8 dkg pekándió
Krémhez:
6 dkg barna cukor
60 ml tejszín
8 dkg porcukor
16 dkg mascarpone
10 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük. a muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal.
A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük.
Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a barna cukorral és a tojásokkal és hozzáadjuk a sütőtök pürét.
Majd a lisztes keveréket összevegyítjük a nedves hozzávalókkal. végül az apróra darabolt pekándió kerül bele.
A muffinpapírokba kanalazzuk a tésztát és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a karamell krémet: a barna cukrot egy kis lábasban 1-2 ek vízzel karamellizáljuk. Amikor már szép aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a tejszínt. Simára keverjük és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a vajat és a krémsajtot robotgéppen habosra keverjük, majd hozzáadjuk a karamellt is.
A krémet nyomózsákba kanalazzuk és feldíszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét. (persze nyomózsák nélkül is ráügyeskedhetjük. :))
Jó étvágyat!