top of page

Pekándiós-sütőtökös muffin karamell krémmel

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

20-25 perc

Adag

12 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg liszt

1 tk sütőpor

1 tk só

1 tk fahéj

1 tk gyömbér

28 dkg barna cukor

12 dkg vaj (olvasztva és lehűtve)

40 dkg sütőtök püré

3 (nagy) tojás

8 dkg pekándió


Krémhez:

6 dkg barna cukor

60 ml tejszín

8 dkg porcukor

16 dkg mascarpone

10 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük. a muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal.

A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük.

Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a barna cukorral és a tojásokkal és hozzáadjuk a sütőtök pürét.

Majd a lisztes keveréket összevegyítjük a nedves hozzávalókkal. végül az apróra darabolt pekándió kerül bele.

A muffinpapírokba kanalazzuk a tésztát és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a karamell krémet: a barna cukrot egy kis lábasban 1-2 ek vízzel karamellizáljuk. Amikor már szép aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a tejszínt. Simára keverjük és hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a vajat és a krémsajtot robotgéppen habosra keverjük, majd hozzáadjuk a karamellt is.

A krémet nyomózsákba kanalazzuk és feldíszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét. (persze nyomózsák nélkül is ráügyeskedhetjük. :))


Jó étvágyat!



bottom of page