top of page

Pezsgőzselé kehely

Elkészítési idő

10-15 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

6 pohár

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz) pezsgőzseléhez:

7 dl pezsgő

2 dl almalé

5 dkg cukor

9 db lapzselatin (2g/db)

a panna cotta részhez:

5 dl habtejszín

4 dl (zsíros) tej

5 dkg cukor

5 db lapzselatin (2g/db)

1 rúd vanília

csipetnyi reszelt tonkabab (elhagyható)

Elkészítés

A pezsgőzseléhez a zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.

Az almalevet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a puhára ázott zselatin lapokat és hozzáadjuk a pezsgőt. Egyenlő arányban elosztjuk 6 pohárba.

A poharakat kissé megdöntött helyzetben a hűtőbe tesszük, hogy a zselé réteg megszilárduljon. Legalább 4-5 óra kell neki, de ha van időnk, akkor egy egész éjszakán át is hűthetjük.

A panna cotta elkészítéséhez is áztassuk be először a zselatin lapokat.

A tejszín és tej keverékét a cukorral és az ízesítőkkel együtt melegítsük fel. Ebbe keverjük bele a már puha zselatin lapokat. Hagyjuk hűlni, majd öntsük a pezsgőzselé tetejére. Hűtőbe téve legalább 4-5 órán át hagyjuk megszilárdulni.

TIPP:

- A beáztatott zselatin lapokból mindig jól nyomkodjuk ki a vizet, mielőtt belekevernénk a folyadékokba.

- A megdöntött poharakat tegyük muffin sütő formába, így könnyebben és stabilabban tudjuk betenni őket a hűtőbe.




bottom of page