Hozzávalók
Hozzávalók (1db kb. 26cm-es vagy 2db 18cm-es kerek formához):
10 dkg puha vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt
50 dkg túró
1 citrom héja
1 vanília rúd
8 dkg búzadara
kb. 15 dkg ribizli
Elkészítés
Kerverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Reszeljük bele a citrom héját, tegyük bele a vanília kikapart magjait, a krémsajtot és a túrót. Keverjük hozzá a búzadarát is.
Hagyjuk kb. 5 percig állni.
Közben a tepsit vajazzuk és vékonyan lisztezzük ki. (Vagy használjunk szilikon sütőformát.) A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Öntsük a masszát a tepsibe és szórjunk a tetejére ribizli szemeket. Majd mehet a sütőbe.
Süssük kb. 35-40 percig.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, friss ribizli szemekkel és friss mentával díszíthetjük.
Jó étvágyat!