top of page

Ribizlis túrótorta

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

35-40 perc

Adag

26 cm formához

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (1db kb. 26cm-es vagy 2db 18cm-es kerek formához):

10 dkg puha vaj

20 dkg cukor

4 egész tojás

12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt

50 dkg túró

1 citrom héja

1 vanília rúd

8 dkg búzadara

kb. 15 dkg ribizli

Elkészítés

Kerverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.

Reszeljük bele a citrom héját, tegyük bele a vanília kikapart magjait, a krémsajtot és a túrót. Keverjük hozzá a búzadarát is.

Hagyjuk kb. 5 percig állni.

Közben a tepsit vajazzuk és vékonyan lisztezzük ki. (Vagy használjunk szilikon sütőformát.) A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Öntsük a masszát a tepsibe és szórjunk a tetejére ribizli szemeket. Majd mehet a sütőbe.

Süssük kb. 35-40 percig.

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, friss ribizli szemekkel és friss mentával díszíthetjük.

Jó étvágyat!




bottom of page