top of page

Rudolf torta

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

40-50 perc

Adag

10-12 fő

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

15 dkg kristálycukor

5 db tojás

1 csipet só

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2-3 tk mézeskalács fűszerkeverék

1 narancs reszelt héja

20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, sárgabarack, szilva)

5 dkg kandírozott narancshéj

10 dkg pekándió


tetejére:

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

6 dkg krisztálycukor

1/2 rúd vanília kikapart magjai

 

díszítés:

pillecukor

piros cukorgyöngy

perec ropi

hurkapálca

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket és a pekándiót apróra vágjuk.

Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk. A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük.

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerrel, a reszelt narancshéjjal, majd a vajas keverékhez adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és végül az aszalt gyümölcsöket és pekándiót is.

A masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-50 perc alatt addig sütjük, amíg a beleszúrt kés tisztán jön ki belőle. 

Sütőrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetején lévő krémhez a krémsajtot, a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával együtt addig verjük, amíg habos és viszonylag kemény állagú lesz.

A díszítéshez a pillecukrokba belenyomunk egy-egy piros orrot, azaz cukor gyöngyöt és a kis szarvacskákat perecekből alakítjuk ki. Hurkapálcikákra tűzzük és a krémmel megkent tortába szurkáljuk őket.







bottom of page