top of page

Sárgabarackos-mandulás keksz

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

10-15 perc

Adag

20-25 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg aszalt sárgabarack

2-3 ek barackpálinka (elhagyható)

20 dkg liszt

2 tk sütőpor

15 dkg darált mandula

2 közepes tojás

10 dkg kristálycukor

1 rúd vanília vagy 1tk vanília kivonat

15 dkg puha vaj

Elkészítés

A barackot apró kockákra daraboljuk és ha egy kicsi extra ízesítést akarunk adni nekik, meglocsoljuk a pálinkával. ha gyerekek is esznek belőle, akkor áztathatjuk barack- vagy almalébe is.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lisztet a mandulával és a sütőporral elvegyítjük. a tojásokat a puha vajjal és a vaníliával habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes mandulás keveréket és a barackdarabokat is.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és diónyi halmokat teszünk rá a tésztából. Egy villával kicsit lenyomkodjuk a tésztát és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


24 darab lesz belőle.


TIPP:

Adagolhatjuk a tésztát fagyiskanállal is, így egyforma nagyságú sütiket kapunk majd.


Jó étvágyat!



bottom of page