Hozzávalók
20 dkg aszalt sárgabarack
2-3 ek barackpálinka (elhagyható)
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
15 dkg darált mandula
2 közepes tojás
10 dkg kristálycukor
1 rúd vanília vagy 1tk vanília kivonat
15 dkg puha vaj
Elkészítés
A barackot apró kockákra daraboljuk és ha egy kicsi extra ízesítést akarunk adni nekik, meglocsoljuk a pálinkával. ha gyerekek is esznek belőle, akkor áztathatjuk barack- vagy almalébe is.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet a mandulával és a sütőporral elvegyítjük. a tojásokat a puha vajjal és a vaníliával habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes mandulás keveréket és a barackdarabokat is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és diónyi halmokat teszünk rá a tésztából. Egy villával kicsit lenyomkodjuk a tésztát és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
24 darab lesz belőle.
TIPP:
Adagolhatjuk a tésztát fagyiskanállal is, így egyforma nagyságú sütiket kapunk majd.
Jó étvágyat!