Hozzávalók
20 dkg sárgarépa
3 nagy tojás
30 dkg nádcukor
25 dkg olvasztott vaj
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
5 dkg kókuszreszelék
1 tk fahéj
1 kk gyömbér
1 csipet só
Extra:
1,5 dl tejszín
1-2 ek kristálycukor
10 dkg mascarpone
4-5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk és a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy kisebb (kb.20x30-as) tepsit sütőpapírral kibélelünk. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan beledolgozzuk az olvasztott vajat.
A lisztet a sütőporral, a kókusszal és a fűszerekkel elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. végül beleforgatjuk a reszelt sárgarépát is.
A keveréket az előkészített tepsibe öntjük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
EXTRA: a tetejére készíthetünk kókuszos krémet. ehhez a marcarponét a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a felvert (cukrozott) tejszínhabot és a kókuszt. ha a sütemény kihűlt ezzel kenjük meg a tetejét, vagy egyenként a szeleteket díszítsük vele.
TIPP: a sütit megsüthetjük muffin formákban is.
Jó étvágyat!