top of page

Sárgarépás-kókuszos sütemény

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg sárgarépa

3 nagy tojás

30 dkg nádcukor

25 dkg olvasztott vaj

20 dkg liszt

1 kk sütőpor

5 dkg kókuszreszelék

1 tk fahéj

1 kk gyömbér

1 csipet só


Extra:

1,5 dl tejszín

1-2 ek kristálycukor

10 dkg mascarpone

4-5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk és a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy kisebb (kb.20x30-as) tepsit sütőpapírral kibélelünk. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan beledolgozzuk az olvasztott vajat.

A lisztet a sütőporral, a kókusszal és a fűszerekkel elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. végül beleforgatjuk a reszelt sárgarépát is.

A keveréket az előkészített tepsibe öntjük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

EXTRA: a tetejére készíthetünk kókuszos krémet. ehhez a marcarponét a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a felvert (cukrozott) tejszínhabot és a kókuszt. ha a sütemény kihűlt ezzel kenjük meg a tetejét, vagy egyenként a szeleteket díszítsük vele.


TIPP: a sütit megsüthetjük muffin formákban is.


Jó étvágyat!



bottom of page