top of page

Sült túrótorta eperrel

Elkészítési idő

10 perc + pihentetés

Sütési idő

75-85 perc

Adag

24 cm formához

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (24 cm-es formához):


Tészta:

22 dkg liszt

15 dkg hideg vaj

7,5 dkg porcukor

1-2 ek tej


Krém:

30 dkg túró

20 dkg mascarpone

20 dkg porcukor

25 dkg tejföl (20%-os)

9 dkg étkezési keményítő

5 dl tej

2 tojás

1 citrom héja

1 rúd vanília


Tetejére:

50 dkg eper

Elkészítés

A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és kevés tejjel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. fóliába csomagolva legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. a tésztát vékonyra nyújtjuk, majd vajjal kikent tortaformába helyezzük úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. vakon sütéses módszerrel (a tésztára sütőpapírt és sütőbabot helyezünk, ami megakadályozza, hogy felemelkedjen a tészta) kb. 10-12 perc alatt megsütjük. levesszük róla a nehezéket és még 2-3 percig sütjük.

Amíg hűl a tészta, a krém hozzávalóit robotgéppel összekeverjük. az egészet a tésztára öntjük, vigyázva, hogy csak a tészta pereméig töltsük meg. 180 fokon kb. 60-70 percig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni (ne lepődjünk meg, a korábban megemelkedett töltelék teljesen öszeesik, de ez természetes). hidegen, az eperrel tálaljuk.


TIPP:

Az eperből 3-4 ek barna cukor és pár csepp citromlé hozzáadásával szirupot főzünk, és ezzel leöntve kínáljuk a tortát.


Jó étvágyat!



bottom of page