top of page

Szedres-fehércsokis cheesecake (sajttorta)

Elkészítési idő

10 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

20x24 cm forma

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

25 dkg zabkeksz

5 dkg olvasztott vaj

50 dkg krémsajt (Philadelphia)

250 ml tejszín

5 dkg kristálycukor

20 dkg fehércsoki

40-50 dkg szeder

10 dkg nádcukor

Elkészítés

A kekszet összetörjük, összekeverjuk az olvasztott vajjal és egy kb. 20x24 cm-es tepsi/forma aljába nyomkodjuk. legalább fél órára hűtőbe tesszük.

A fehércsokit apróra törjük és egy hőálló edényben vízgőz felett megolvasztjuk.

a krémsajtot és a cukrot robotgéppel összekeverjük, majd belecsurgatjuk a megolvadt csokoládét is. a tejszínt habbá verjük és belekeverjük a krémsajtos masszába. A massza felét a keksz rétegre simítjuk, majd egyenletesen elrendezünk rajta kb. 20 dkg szedret. ráhalmozzuk a maradék krémet. Kicsit ütögessük meg a formát, hogy egyenletesen eloszlassuk a krémet és ne maradjanak levegőbuborékok benne. tegyük hűtőbe legalább 4-5 órára, de legjobb egy egész éjszakára.

A megmaradt szedret tegyük egy kis lábasba a nádcukorral és főzzük addig, amíg szirupos nem lesz. hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tortán oszlassuk el a szirupos szedret. díszítsük még friss szeder/áfonya/málna darabokkal és friss mentával.


TIPP:

- a legjobb, ha kivehető aljú vagy lekapcsolható oldalú formát használunk, mert így könnyebben ki tudjuk majd venni a szeleteket.

- béleljük ki folpackkal a forma oldalát, így könnyedén le lehet majd húzni róla a tálaláskor

- lefagyasztva nagyszerű jégkrém torta lehet belőle


Jó étvágyat!

Megjegyzés:

- én hosszúkás formában készítettem el ezt az adagot, mivel jégkrém tortának szántam. így valamivel kevesebb kekszet használtam fel és vastagabb is rajta a krém réteg.



bottom of page