top of page

Túrófánk

Elkészítési idő

10 perc + sütés

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg túró

4 tojás (20 dkg)

9 dkg liszt

1 tk (6 g) sütőpor

1 dkg porcukor

csipetnyi só

olaj


Porcukor, lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

A túrót a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az ízesítőket is. az elkészült keveréket hagyjuk állni kb. 5 percig.

Közben forrósítsunk fel olajat egy lábasban. (kb. 2-3 ujjnyi legyen az olaj mennyisége.)

Ha felhevült az olaj (egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük), mérsékeljük a lábas alatt a hőt, majd 2 kanál vagy egy fagylaltoskanál segítségével szaggasunk egyforma adagokat a masszából az olajba. kb. 4-5 perc alatt - időközben megforgatva őket - készre sütjük. szedjük ki a fánkokat törlőpapírral bélelt tálba. ha lecsöpögtettük őket, még melegen, szórjuk meg őket porcukorral. tálaláskor adhatunk mellé lekvárt.


TIPP:

- egyszerre csak kisebb mennyiségű fánkot süssünk az olajban, mert egyrészt nagyon lehűthetik az olajat, másrészt megnőnek sütés közben

- könnyebb lesz kiszaggatnunk a fánkokat, ha a kanalat vízbe mártjuk előtte

- a porcukrot, amivel megszórjuk a kész fánkokat, ízesíthetjük fahéjjal vagy ízlés szerint más fűszerrel is



bottom of page