top of page

Túrófagylalt portóiban sült feketeribizlivel

Elkészítési idő

5 perc + hűtés

Sütési idő

40 perc

Adag

4 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg túró

3,5 dl víz

20 dkg kristálycukor

1 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

15-20 dkg feketeribizli

1,5 dl portói bor

1-2 ek nádcukor

Elkészítés

A túrót szitán áttörjük.

A vizet a cukorral, a citrom héjjal és citromlével sziruppá forraljuk. hozzáadjuk a túróhoz, majd fagylaltgépbe téve készre fagyasztjuk.

Ha nincs fagylaltgépünk, akkor egy műanyag edénybe tesszük és 1-2 óránként villával jól átkeverjük.

A gyümölcsszószhoz a feketeribizlit megtisztítjuk, egy kisebb tepsibe tesszük. megszórjuk a nádcukorral és ráöntjük a bort. a sütőt 170 fokra melegítjük és kb. 40 percig sütjük a gyümölcsöt.

Tálaláskor néhány kiskanállal halmozunk belőle a fagylaltra. díszíthetjük még mentalevéllel.


TIPP:

- ha nincs kéznél portói, más jó minőségű vörösbor is megfelel

jó étvágyat!



bottom of page