Hozzávalók
25 dkg túró
3,5 dl víz
20 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
15-20 dkg feketeribizli
1,5 dl portói bor
1-2 ek nádcukor
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük.
A vizet a cukorral, a citrom héjjal és citromlével sziruppá forraljuk. hozzáadjuk a túróhoz, majd fagylaltgépbe téve készre fagyasztjuk.
Ha nincs fagylaltgépünk, akkor egy műanyag edénybe tesszük és 1-2 óránként villával jól átkeverjük.
A gyümölcsszószhoz a feketeribizlit megtisztítjuk, egy kisebb tepsibe tesszük. megszórjuk a nádcukorral és ráöntjük a bort. a sütőt 170 fokra melegítjük és kb. 40 percig sütjük a gyümölcsöt.
Tálaláskor néhány kiskanállal halmozunk belőle a fagylaltra. díszíthetjük még mentalevéllel.
TIPP:
- ha nincs kéznél portói, más jó minőségű vörösbor is megfelel
jó étvágyat!