top of page

Túrófelfújt

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

10-12 perc

Adag

4 adag

Szint

Haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (4db kis felfújthoz):

15 dkg túró

10 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

1 tojássárgája

12 dkg tejföl (20%-os)

5 dkg étkezési keményítő

2 dl tej (lehetőleg zsíros - 3,5%-os)

1/2 citrom reszelt héja

1 rúd vanília kikapart belseje

1 tojásfehérje

kevés vaj a formákhoz

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. a felfújt formákat vékonyan kivajazzuk. a túrót egy szitán áttörjük.

A tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót krémesre keverjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk. A masszát a kivajazott tálkákba adagoljuk. a legjobb, ha kb. 3/4-ig töltjük meg a formákat, mert meg fog emelkedni a felfújt és így nem "folyik ki" majd belőle.

A tálkákat egy tepsire rakjuk és betesszük sülni a sütőbe. kb. 10-12 perc alatt van kész - ilyenkor szépen megemelkedik, kicsit már aranysárga a teteje és még remegős a közepe.

Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.


TIPP:

- ha nincs felfújt formánk, akkor használhatunk kis csészéket, kisebb befőttes üvegeket is - DE a lényeg, hogy hőálló legyen!

- előre is elkészíthetjük a masszát és formákba adagolva a hűtőben pihentethetjük, mielőtt a sütőbe tennénk. így egy kicsit (kb.5-6 perccel is) megnő a sütési idő.

Jó étvágyat!



bottom of page