Hozzávalók
Hozzávalók (4db kis felfújthoz):
15 dkg túró
10 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
12 dkg tejföl (20%-os)
5 dkg étkezési keményítő
2 dl tej (lehetőleg zsíros - 3,5%-os)
1/2 citrom reszelt héja
1 rúd vanília kikapart belseje
1 tojásfehérje
kevés vaj a formákhoz
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. a felfújt formákat vékonyan kivajazzuk. a túrót egy szitán áttörjük.
A tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót krémesre keverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk. A masszát a kivajazott tálkákba adagoljuk. a legjobb, ha kb. 3/4-ig töltjük meg a formákat, mert meg fog emelkedni a felfújt és így nem "folyik ki" majd belőle.
A tálkákat egy tepsire rakjuk és betesszük sülni a sütőbe. kb. 10-12 perc alatt van kész - ilyenkor szépen megemelkedik, kicsit már aranysárga a teteje és még remegős a közepe.
Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.
TIPP:
- ha nincs felfújt formánk, akkor használhatunk kis csészéket, kisebb befőttes üvegeket is - DE a lényeg, hogy hőálló legyen!
- előre is elkészíthetjük a masszát és formákba adagolva a hűtőben pihentethetjük, mielőtt a sütőbe tennénk. így egy kicsit (kb.5-6 perccel is) megnő a sütési idő.
Jó étvágyat!