Hozzávalók
4 db egész tojás
8 dkg kristálycukor
1 rúd vanília
10 dkg liszt
2,5 dl tejszín (min. 30%-os)
2,5 dl zsíros tej (3,5%)
kevés vaj
Tálaláshoz: porcukor, sárgabarack lekvár
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tojásokat a cukorral, a vaníliával és a liszttel elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is. Csomómentesre keverjük. Egy tűzálló tálba öntjük a masszát és a sütőbe tesszük kb. 30 percre. Akkor jó, ha már megszilárdult a massza, de még egy kicsit remegős.
Tálaláskor vágjuk nagyobb darabokra, szórjuk meg porcukorral és ízlés szerint gyümölcs szósszal vagy lekvárral kínáljuk.
TIPP:
Különböző szezonális gyümölcsökkel is feldobhatjuk. Még a sütőbe kerülés előtt szórjuk egyenletesen a masszába a gyümölcs darabokat és azzal együtt süssük meg.