top of page

Tejes pite

Elkészítési idő

5 perc

Sütési idő

30 perc

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

4 db egész tojás

8 dkg kristálycukor

1 rúd vanília

10 dkg liszt

2,5 dl tejszín (min. 30%-os)

2,5 dl zsíros tej (3,5%)

kevés vaj


Tálaláshoz: porcukor, sárgabarack lekvár

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tojásokat a cukorral, a vaníliával és a liszttel elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is. Csomómentesre keverjük. Egy tűzálló tálba öntjük a masszát és a sütőbe tesszük kb. 30 percre. Akkor jó, ha már megszilárdult a massza, de még egy kicsit remegős.

Tálaláskor vágjuk nagyobb darabokra, szórjuk meg porcukorral és ízlés szerint gyümölcs szósszal vagy lekvárral kínáljuk.


TIPP:

Különböző szezonális gyümölcsökkel is feldobhatjuk. Még a sütőbe kerülés előtt szórjuk egyenletesen a masszába a gyümölcs darabokat és azzal együtt süssük meg.



bottom of page