Hozzávalók
babapiskóta
kb. 3-4 dl fekete kávé
0,5 dl sötét rum
csipetnyi fahéj (elhagyható)
50 dkg mascarpone
3 egész tojás szétválasztva
3 púpozott ek cukor
2 dl habtejszín
egy csipetnyi só
kakaópor
Elkészítés
A mascarponét a tojások sárgájával és 2 ek cukorral kikeverjük. A tejszínt lágy habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, ha már habosodik, hozzáadagolunk egy evőkanál cukrot, amivel fényes, kemény habbá verjük. Ezt is finoman beleforgatjuk a krémbe.
Jó erős kávét főzünk, beleöntjük a rumot, ízlés szerint ízesítjük egy csipet fahéjjal és egy nagyobb lapos tálba öntjük. Ebbe forgatjuk bele egyesével a babapiskótákat úgy, hogy szinte teljesen elázzanak, majd egy nagyobb tál aljába rakosgatjuk őket. Ha megvan egy teljes piskóta réteg, akkor jöhet rá egy rétegnyi krém. Majd ismét egy réteg áztatott piskóta és egy újabb adag krém. Végül egyenletesen megszórjuk az egészet kakaóporral.
Hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órát.
TIPP:
- Ez a verzió nem túlzóan édes, így ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot, ha édesebben szeretjük.
- Az utolsó krém adagot habzsákba téve, szép kis csúcsokat nyomhatunk a tetejére, így még jobban mutat az elkészült desszert.
- Poharakba is adagolhatjuk a rétegeket.
- Érdemes akár egy éjszakára a hűtőbe tenni fogyasztás előtt, mert így igazán fantasztikusan összeállnak az ízek.