top of page

Vaníliás-málnás jégkrém tartlette

Elkészítési idő

10 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

4 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 4 db 8cm-es formához):

20 dkg csokis zabkeksz

5 dkg olvasztott vaj

20-25 dkg vanília fagyi

15-20 dkg málna (lehet fagyasztott is)

1/2 zöldcitrom reszelt héja

Elkészítés

A kekszet törjük apróra vagy késes aprítóban daráljuk morzsássá. adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól keverjük el.

nyomkodjuk bele egyenletesen a formákba, úgy hogy az oldalára is jusson.

tegyük a mélyhűtőbe, amíg összeállítjuk a krémet.

a vanília fagyit simává keverjük és hozzáadjuk a málnát és reszeljük bele a zöldcitrom héjának kb. a felét. az elkészült és még fagyos krémet az előkészített kekszes formákba töltjük. mélyhűtőben legalább 1 órát fagyasztjuk.

tálalás előtt kb. 5-10 perccel vegyük ki a fagyasztóból és díszítsük málnával, menta levelekkel.


TIPP:

- használhatunk sima zabkekszet is, de ez esetben kicsit több (kb. 3 dkg-val) olvasztott vaj kell hozzá. én az egyik oldalán csokis kekszet használtam, így az olvadt csoki is segített a kekszmorzsa összetartásában.

- érdemes jó minőségű fagyit használnunk, mert annál finomabb lesz a desszertünk.

- dolgozzunk gyorsan, hogy nem olvadjon teljesen meg a fagyink.

- ha nagyon meleg van, akkor elég csak 2-3 perccel hamarabb kivenni a fagyasztóból tálalás előtt.

jó hűsölést!





bottom of page