top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (2 adaghoz):
2 db nagy, érett avokádó
8-10 szem datolya
2 ek cukrozatlan kakaó
1/2 rúd vanília
csipetnyi só
Elkészítés
Az avokádót félbevágjuk és a húsát egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a datolyákat, a kakaót és a vanília kikapart magjaival, valamint egy csipet sóval ízesítjük. Az egészet botmixerrel krémesre keverjük.
Poharakba adagoljuk és már fogyaszthatjuk is.
TIPP:
- Ha nem elég krémes állagú a keverék, akkor adhatunk hozzá egy kevés vizet vagy gyümölcs (alma, narancs) levet is.
- A kissé szárazabb datolyákat, felhasználás előtt leforrázhatjuk forró vízzel. Hagyjuk így állni pár percig és utána adjuk az avokádóhoz.
- Tetszés szerint ízesíthetjük még más fűszerekkel, pl. fahéjjal, tonkababbal, chilivel is.
bottom of page