Hozzávalók
Hozzávalók (6db-hoz):
kb. 50-60 dkg őszibarack
1/2 citrom leve
1-2 kk nádcukor vagy méz
1 kk vanília kivonat (elhagyható)
0,5 dl vodka
kb. 5-10 dkg (egy marék) szeder
Elkészítés
A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. a citromlével, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, valamint a vaníliával ízesítük és összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a vodkát is, majd a jégkrémformákba töltjük. ne töltsük tele, mert kell egy kis helyet hagynunk a szedernek is, amiket tetszés szerint belerakosgatunk a formákba. Próbáljuk úgy elhelyezni benne (mondjuk egy kiskanál végének a segítségével), hogy egyenletesen legyenek a barackpürében.
Tegyük a fagyasztóba és várjunk, amíg megszilárdul/megfagy.
TIPP:
- az alkoholt természetesen hagyjuk ki, ha kisgyerek is eszik a jégkrémből
- ha nincsen jégkrém formánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során.
- a barackos íz fokozása végett tehetünk bele egy kevés baracklét is. de ekkor számoljunk a baracklé édességével is az édesítés során.
Jó hűsölést! :)