top of page

Vodkás-őszibarackos jégkrém szederrel

Elkészítési idő

5 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

6 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (6db-hoz):


kb. 50-60 dkg őszibarack

1/2 citrom leve

1-2 kk nádcukor vagy méz

1 kk vanília kivonat (elhagyható)

0,5 dl vodka

kb. 5-10 dkg (egy marék) szeder

Elkészítés

A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. a citromlével, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, valamint a vaníliával ízesítük és összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a vodkát is, majd a jégkrémformákba töltjük. ne töltsük tele, mert kell egy kis helyet hagynunk a szedernek is, amiket tetszés szerint belerakosgatunk a formákba. Próbáljuk úgy elhelyezni benne (mondjuk egy kiskanál végének a segítségével), hogy egyenletesen legyenek a barackpürében.

Tegyük a fagyasztóba és várjunk, amíg megszilárdul/megfagy.


TIPP:

- az alkoholt természetesen hagyjuk ki, ha kisgyerek is eszik a jégkrémből

- ha nincsen jégkrém formánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során.

- a barackos íz fokozása végett tehetünk bele egy kevés baracklét is. de ekkor számoljunk a baracklé édességével is az édesítés során.


Jó hűsölést! :)



bottom of page