Hozzávalók
Hozzávalók (4 adaghoz):
22 dkg kacsamáj
kacsazsír (max 1 kk)
4 egész tojás
25 dkg (2,5 dl) tejszín (legalább 30%-os)
5 cl konyak
só, bors
Elkészítés
A sütőt 150 fokra melegítjük elő.
A kacsamájat szeletekre vágjuk és minimális zsiradékon minkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. (nem kell átsütni, éppen csak színt kapjanak.)
A megpirított kacsamáj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a tojással, tejszínnel és konyakkal együtt turmixgépbe tesszük és pépesítjük. (vagy botmixerrel egy tálban pürésítjük.) A masszát hőálló üvegekbe töltjük és egy kisebb tepsibe állítjuk őket. A tepsi aljába annyi langyos vizet öntünk, ami kb. az 1/4-is lepi el az üvegeket.
Kb. 40-50 perc alatt készre sütjük, amíg a massza meg nem szilárdul.
Tálaláskor adjunk mellé szilvalekvárt és kalácsot vagy brióst. tetejére szórhatunk pirított mandula szeleteket/forgácsokat.
Jó étvágyat!