top of page

Gőzölt konyakos kacsamáj

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

8 perc

40-50 perc

4 adaghoz

Haladó

Hozzávalók

Hozzávalók (4 adaghoz):

22 dkg kacsamáj

kacsazsír (max 1 kk)

4 egész tojás

25 dkg (2,5 dl) tejszín (legalább 30%-os)

5 cl konyak

só, bors

Elkészítés

A sütőt 150 fokra melegítjük elő.

A kacsamájat szeletekre vágjuk és minimális zsiradékon minkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. (nem kell átsütni, éppen csak színt kapjanak.)

A megpirított kacsamáj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a tojással, tejszínnel és konyakkal együtt turmixgépbe tesszük és pépesítjük. (vagy botmixerrel egy tálban pürésítjük.) A masszát hőálló üvegekbe töltjük és egy kisebb tepsibe állítjuk őket. A tepsi aljába annyi langyos vizet öntünk, ami kb. az 1/4-is lepi el az üvegeket. 

Kb. 40-50 perc alatt készre sütjük, amíg a massza meg nem szilárdul.

Tálaláskor adjunk mellé szilvalekvárt és kalácsot vagy brióst. tetejére szórhatunk pirított mandula szeleteket/forgácsokat.

Jó étvágyat!



bottom of page