Hozzávalók
40 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
1 tk só
1 kk cukor
kb. 2 dl langyos víz
3 ek olivaolaj
1-2 szál (friss) rozmaring
Elkészítés
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, amihez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk pár percig állni, hogy felfusson az élesztő. hozzáadjuk az olajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a sót. Az egészet összedolgozzuk és gyúródeszkára téve kemény, sima tésztává dagasztjuk. ha szükséges adjuk még hozzá vizet.
A bedagasztott tésztát cipóvá formázzuk és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, gyegéden átgyútjuk és téglalappá nyújtjuk. vékony csíkokat vágunk belőle és minden darabot rúddá formázzuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a rudakat és még 5-10 percig pihentetjük.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a grissiniket.
TIPP:
- a grissinit kínálhatjuk különböző mártogatósokkal vagy becsomagolhatjuk egy-egy szelet szárított, vékonyra szelt sonkába is
jó étvágyat!