top of page

Rozmaringos grissini

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc + kelesztés

10 perc

6-8 főre

Közép haladó

Hozzávalók

40 dkg liszt

2 dkg friss élesztő

1 tk só

1 kk cukor

kb. 2 dl langyos víz

3 ek olivaolaj

1-2 szál (friss) rozmaring

Elkészítés

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, amihez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk pár percig állni, hogy felfusson az élesztő. hozzáadjuk az olajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a sót. Az egészet összedolgozzuk és gyúródeszkára téve kemény, sima tésztává dagasztjuk. ha szükséges adjuk még hozzá vizet.

A bedagasztott tésztát cipóvá formázzuk és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, gyegéden átgyútjuk és téglalappá nyújtjuk. vékony csíkokat vágunk belőle és minden darabot rúddá formázzuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a rudakat és még 5-10 percig pihentetjük.

A sütőt 200 fokra melegítjük elő, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a grissiniket.


TIPP:

- a grissinit kínálhatjuk különböző mártogatósokkal vagy becsomagolhatjuk egy-egy szelet szárított, vékonyra szelt sonkába is

jó étvágyat!



bottom of page