top of page

Sárgarépa ropogós

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

15 perc

8-10 darabhoz

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 8-10 darabhoz):

25 dkg sárgarépa

2 szál újhagyma

3 db tojás

5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 kk lenmag (elhagyható)

só, bors

olaj a sütéshez

2 dl tejföl

friss petrezselyem, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés

A sárgarépákat megtisztítjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát felkarikázzuk.

A tojást enyhén felverjük, elkeverjük a liszttel, a lenmaggal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, kanállal kis halmokban megsütjük benne a tésztát.

A tejfölt elkeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel és megsózzuk. Ezt kínáljuk a réparopogósok mellé.



bottom of page