top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 8-10 darabhoz):
25 dkg sárgarépa
2 szál újhagyma
3 db tojás
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kk lenmag (elhagyható)
só, bors
olaj a sütéshez
2 dl tejföl
friss petrezselyem, rozmaring, kakukkfű
Elkészítés
A sárgarépákat megtisztítjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát felkarikázzuk.
A tojást enyhén felverjük, elkeverjük a liszttel, a lenmaggal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, kanállal kis halmokban megsütjük benne a tésztát.
A tejfölt elkeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel és megsózzuk. Ezt kínáljuk a réparopogósok mellé.
bottom of page