top of page

Spárgás-paradicsomos lepény

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

8 perc

15-20 perc

8 darabhoz

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 8 darabhoz):

1 cs kész leveles tészta

10 dkg zöld spárga

8-10 szem koktél paradicsom

10 dkg lágy kecskesajt

friss kakukkfű, oregánó, snidling

só, bors

olivaolaj


1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A zöldségeket megmossuk, a spárgák alsó, fás részét eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a paradicsomokat negyedekbe vagy karikákra szeljük.

A leveles tésztát kinyújtjuk (ha szükséges) és 8 egyenlő darabra vágjuk, a tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik darab szélét kb. 1 cm-re a szélétől körbevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a tésztát, csak 'megkarcoljuk'. A bemetszések által határolt részre halmozzuk a zöldségeket és a sajtot, majd ízlés szerint fűszerezzük őket. A széleket lekenjük a felvert tojással. Sütőbe kerülés előtt még meglocsoljuk mindet egy kis olivaolajjal.


Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- Tálaláskor adhatunk mellé egy kis zöld salátát, így komplett fogás lehet belőle.



bottom of page