Hozzávalók
4 közepes nagyságú padlizsán
15 dkg húsos szalonna
4-5 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
10-12 dkg fetasajt
friss bazsalikom, kakukkfű
olivaolaj
só, bors
Elkészítés
A padlizsánok 2 végét levágjuk, hosszában félbe vágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy legalább fél cm vastag 'hús' maradjon benne. a kikapart belsejét kis kockákra vágjuk.
A húsos szalonnát és a paradicsomot is felkockázzuk. a fokhagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.
A sütőt 190 fokra melegítjük elő.
Egy serpenyőben 1 kk olivaolajon kicsit megpirítjuk a szalonna kockákat és 1 percre mellé dobjuk a fokhagyma szeleteket is. egy szűrőkanál segítségével kiszedjük egy edénybe és összeforgatjuk a feldarabolt zöldségekkel, illetve a zöldfűszerekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ezzel a keverékkel megtöltjük a padlizsánokat. Mindegyikre morzsolunk tetszés szerinti mennyiségű feta sajtot.
Tepsibe tesszük mindet, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- ha fiatal padlizsánt használunk, akkor kevesebb a magja, de ha már érettebb példányokkal dolgozunk és nem szeretjük a közepén lévő magos részeket, akkor azokat szedjük ki és csak a többi 'húst' vágjuk fel a töltelékhez.
- a sózással óvatosan bánjunk, mert a feta alapvetően sós.
Jó étvágyat!