top of page

Töltött padlizsán

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc

25 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

4 közepes nagyságú padlizsán

15 dkg húsos szalonna

4-5 db paradicsom

3 gerezd fokhagyma

10-12 dkg fetasajt

friss bazsalikom, kakukkfű

olivaolaj

só, bors

Elkészítés

A padlizsánok 2 végét levágjuk, hosszában félbe vágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy legalább fél cm vastag 'hús' maradjon benne. a kikapart belsejét kis kockákra vágjuk.

A húsos szalonnát és a paradicsomot is felkockázzuk. a fokhagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.

A sütőt 190 fokra melegítjük elő.

Egy serpenyőben 1 kk olivaolajon kicsit megpirítjuk a szalonna kockákat és 1 percre mellé dobjuk a fokhagyma szeleteket is. egy szűrőkanál segítségével kiszedjük egy edénybe és összeforgatjuk a feldarabolt zöldségekkel, illetve a zöldfűszerekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ezzel a keverékkel megtöltjük a padlizsánokat. Mindegyikre morzsolunk tetszés szerinti mennyiségű feta sajtot. 

Tepsibe tesszük mindet, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- ha fiatal padlizsánt használunk, akkor kevesebb a magja, de ha már érettebb példányokkal dolgozunk és nem szeretjük a közepén lévő magos részeket, akkor azokat szedjük ki és csak a többi 'húst' vágjuk fel a töltelékhez.

- a sózással óvatosan bánjunk, mert a feta alapvetően sós.


Jó étvágyat!



bottom of page