top of page

Zöldfűszeres palacsinta lazaccal

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

35 perc

kb. 4 főre

Kezdő

Hozzávalók

Palacsintához (6 nagyobb, vékony darabhoz):

1 nagy tojás

6 púpozott ek liszt

1,5 dl tej

szénsavas ásványvíz

1 kis csokor friss petrezselyem és kapor

só, bors

olaj

12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt

1/2 citrom reszelt héja és leve

1 kk torma (elhagyható)

só, bors

kb. 15-20 dkg füstölt lazac

1-2 marék bébispenót

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a finomra aprított zöld fűszereket, sózzuk, borsozzuk. 10-12 percig pihentetjük, majd nagy méretű palacsintákat sütünk ki belőle.

A krémsajtot reszelt citromhéjjal, citromlével, tormával és a fűszerekkel ízesítjük. Vékonyan megkenjük vele a palacsintát, egyenletesen elrendezzük rajta a spenót leveleket és a vékonyra szelt lazac szeleteket. Feltekerjük és falatnyi darabokra vágva tálaljuk.




bottom of page