top of page

Avokádós-garnélás lazactatár

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

15 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (4 személyre):


30 dkg füstölt lazac

1 db avokádó

20-25 dkg tisztított garnéla

2 gerezd fokhagyma

kb. 2 ek olaj

1 lime

1 kis csokor petrezselyem

só, fehér bors


Díszítéshez:

creme fraiche vagy tejföl

Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítünk. a fokhagyma gerezdeket kicsit megroppantjuk (nem szükséges megpucolni sem) és az olajba dobjuk. A tisztított rákot (azaz a rákfarkakat) 2-3 perc alatt megpirítjuk benne. hagyjuk hűlni, majd késsel egészen apróra vágjuk mindet.

A lazacot is apróra vágjuk és hozzákeverjük a rákokhoz.

Az avokádót félbevágjuk, kiemeljük a magját, meghámozzuk és ezt is a többi hozzávalóhoz hasonló, apró darabokra vágjuk. meglocsoljuk a lime levével, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.

Az egészet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és apróra vágott pertrezselyemmel is ízesítjük.

Hagyjuk állni a keveréket néhány percig a hűtőben. Tálaláshoz használjunk tálaló gyűrűt a forma kialakításához. Tegyük a gyűrűt egy tányérra, szorosan nyomkodjuk a keveréket a formába, majd óvatosan vegyük le róla a gyűrűt. díszítsük a tetejét egy kis kanál creme fraiche-sel vagy tejföllel, petrezselyem zölddel.


TIPP:

- ha nincs tálaló gyűrűnk, használhatunk bármilyen kiszúróformát is, vagy többszörösen összehajtogatott alufóliából készíthetünk egy tetszőleges méretűt

- tegyünk félre a megpirított rákfarkakból néhány darabot, amit a díszítéshez használhatunk

- petrezselyem helyett kaporral is elkészíthetjük a tatárt


Jó étvágyat!



bottom of page