Hozzávalók
Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg füstölt lazac
1 db avokádó
20-25 dkg tisztított garnéla
2 gerezd fokhagyma
kb. 2 ek olaj
1 lime
1 kis csokor petrezselyem
só, fehér bors
Díszítéshez:
creme fraiche vagy tejföl
Elkészítés
Egy serpenyőben olajat hevítünk. a fokhagyma gerezdeket kicsit megroppantjuk (nem szükséges megpucolni sem) és az olajba dobjuk. A tisztított rákot (azaz a rákfarkakat) 2-3 perc alatt megpirítjuk benne. hagyjuk hűlni, majd késsel egészen apróra vágjuk mindet.
A lazacot is apróra vágjuk és hozzákeverjük a rákokhoz.
Az avokádót félbevágjuk, kiemeljük a magját, meghámozzuk és ezt is a többi hozzávalóhoz hasonló, apró darabokra vágjuk. meglocsoljuk a lime levével, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.
Az egészet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és apróra vágott pertrezselyemmel is ízesítjük.
Hagyjuk állni a keveréket néhány percig a hűtőben. Tálaláshoz használjunk tálaló gyűrűt a forma kialakításához. Tegyük a gyűrűt egy tányérra, szorosan nyomkodjuk a keveréket a formába, majd óvatosan vegyük le róla a gyűrűt. díszítsük a tetejét egy kis kanál creme fraiche-sel vagy tejföllel, petrezselyem zölddel.
TIPP:
- ha nincs tálaló gyűrűnk, használhatunk bármilyen kiszúróformát is, vagy többszörösen összehajtogatott alufóliából készíthetünk egy tetszőleges méretűt
- tegyünk félre a megpirított rákfarkakból néhány darabot, amit a díszítéshez használhatunk
- petrezselyem helyett kaporral is elkészíthetjük a tatárt
Jó étvágyat!