Hozzávalók
25 dkg búzaliszt
2 kk só
1 kk sütőpor
1,5 ek olivaolaj
kb. 1,5 dl víz
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. Elkeverjük benne a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk az olivaolajat. Annyi vizet adagoljunk hozzá fokozatosan, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ha összeállt a tészta, akkor nyújtódeszkán gyúrjuk át jól, hogy szép sima legyen az állaga, a felülete. takarjuk le egy konyharuhával és pihentessük 10-15 percig.
Osszuk 8 egyenlő darabra. Mindegyik darabot formájuk gombóccá, majd egyesével nyújtsuk ki vékonyra és (hozzávetőlegesen :)) kör alakúra.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, és szárazon süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Nagyszerű mexikói ételekhez, de wrap-et, azaz tekercseket is készíthetünk belőle ízlés szerint megtöltve.
TIPP:
- ha nem szeretnénk egyszerre kisütni mindet (vagy nagyobb adagot csinálunk), akkor folpackkal takarjuk le a gombócokat és felhasználásig tároljuk hűtőben. 1-2 napig biztos jó még.